LASERBEHANDLINGAR

Vad är medicinsk laserterapi?
Det finns två olika grupper av medicinsk laser:
Stark laser – En laser som skär och bränner. Dessa får endast användas av läkare och veterinärer.
Lågeffektslaser – Dess biologiska verkan bygger på att laserns rena ljus ger upphov till fotokemiska reaktioner i cellerna (bygger alltså inte på stark värmeutveckling som de starka kirurglasrarna)

Laser har använts under många år bla på hästar med gott resultat. Numera används medicinsk lågeffektslaser på många olika ställen och för många olika problem. Laserbehandling är mycket effektiv på muskelbristningar och andra idrottsskador och används ofta inom olika sporter för att hjälpa till med läkning och smärtlindring. Många av våra landslag använder laserbehandlingar vid skador för att få snabbare läkning.

Jag använder lågeffektslaser som ett komplement till en del av mina ordinarie behandlingar med TuiNa (Kinesisk massage & akupressur) eftersom lasern, precis som TuiNa, hjälper kroppen att läka sig själv

Vid tex benhinneinflammation, tennisarmbåge, hälsporre bihåleinflammation och muskelsträckningar/-bristningar kan en kombination av dessa metoder förstärka läkningen bättre än om man bara använder en av dem

Behandling med lågeffektslaser är avslappnande, utan biverkningar och gör inte ont. (Det värsta som kan hända är att det inte händer något alls…)