KOPPNING

Koppning är en behandlingsmetod som ökar borttransport av slagg-produkter, och verkar cirkulationshöjande och utrensande. Koppning kan användas ensam eller i kombination med t ex akupunktur eller massage. Man placerar koppar av glas, plast eller gummi på huden. Kopparna sugs fast av ett undertyck som med olika metoder skapas inne i koppen.

ECLiving använder koppning som ett komplement till andra behandlingsformer, såsom TuiNa (kinesisk massage & akupressur och laserbehanding. Jag använder plastkoppar i olika storlekar och man skapar undertrycket inne i koppen med hjälp av en liten ”pumppistol”

Behandlingen ger olika effekter beroende på hur stort undertyck terapeuten väljer vid fastsättandet av koppen. Det undertryck som skapas av koppen ger ökad blodcirkulation i hud och underliggande vävnad, vilket löser stagnationer och ökar energi- och blodflödet i området.

Metoden är effektiv vid flera olika tillstånd med smärtor i armar, ben, nacke och rygg, men kan också användas som stärkande behandling

Beroende på hur hårt man suger fast kopparna kan man också få olika ”sugmärken” efter kopparna. Oftast blir det blå-röda ringar. Ju sämre cirkulation man har innan koppningen, desto tydligare märken

koppar

koppar_rygg