ÖRONMAGNETER

Öronmageneter är en metod som fungerar ungefär som öronakupunktur fast utan nålar. Man sätter i stället små magnetplåster.

Metoden bygger på att punkter på ytterörat motsvarar kroppens olika delar och organ. När en reflexpunkt på örat stimuleras får det via nervbanor och meridianer en effekt på motsvarande organ och olika obalanser kan regleras. Praktiskt taget alla hälsotillstånd kan förbättras i någon mån genom stimulans av punkterna på örat

ECLiving använder magnetplåster (och i vissa fall fröplåster) som ett komplement till andra behandlingsmetoder såsom TuiNa (kinesisk massage & akupressur, och laserbehandling

Om man tänker sig ytterörat som en bild av ett foster med huvudet i örsnibben innebär det att ryggraden och dess punkter ligger utmed ytterkanten på örat. De inre organen ligger längre in. Det finns punkter som motsvarar kotor, fingrar, knän, inre organ, muskler… Hela människan finns representerad i örat.

Även den känslomässiga delen av människan har punkter i här, det är därför den sk NADA-tekniken visat sig vara så effektiv för tex missbruksbeteenden.

oronmagneter