LIAN GONG

Lian Gong är en Qi Gong-metod som stärker muskler och leder, den fysiska balansen samt balansen mellan tanke, känsla och kropp. Metoden innebär en allmän uppbyggnad av styrka, rörlighet, uthållighet och flexibilitet genom att den påverkar Qi och dess flöde.

Vissa Lian Gong-övningar passar därför alldeles utmärkt att använda på samma sätt som man använder sjukgymnastik och dess övningar. Tex när man efter en skada behöver bygga upp styrka i en axel.

Övningarna anpassas så att de passar varje enskild individ och används som ett led i läkningsprocessen. Det går tex att sitta och göra vissa övningar, eller ligga – allt beror på vad just du behöver just då. Kanske räcker det med en övning, eller just du kanske behöver ett helt program på 30 minuter?

I Lian Gong använder man sig i en del av övningarna av det sk ”femdjurssystemet”, dvs rörelserna har fått sina namn efter djur och deras rörelser.
tex ”Tranvingar” och ”Dra nio oxar i svansarna”

När det gäller Qi Gong-utövande i grupp hos ECLiving är det Jian Mu Gong (ögon-Qi Gong) och six sounds Qi Gong som gäller.
Läs mer här